Toegankelijkheid

Anthony’s Magie: Hoe Illustraties de Wereld Mooier Maken

Al van jongs af aan heeft Anthony ervan gedroomd om illustrator te worden. Bij het horen van verhalen of het lezen van boeken ziet hij als het ware een film voor zijn ogen afspelen. De illustraties in boeken doen naar zijn mening niet altijd recht aan het verhaal, en daarom maakt hij vaak zijn eigen versies. Dit mag dan misschien brutaal klinken, maar Anthony is vastbesloten om de “magie” van een boeiend verhaal in beeld vast te leggen en zijn publiek daarin mee te nemen.

Verhalen tot leven brengen

Van bekende sprookjes zoals Alice in Wonderland en Jaap en de bonenstaak, tot verhalen die hem aanspreken zoals Jackyl and Hyde en Redwall, en zelfs plaatselijk bekende saga’s en mythes – Anthony’s illustraties brengen verhalen tot leven op een unieke en betoverende manier.

Vanaf zijn 14e heeft Anthony verschillende kunsttechnieken geleerd, waardoor hij meer kon experimenteren en het beste in zichzelf naar boven kon halen. Op jonge leeftijd is bij hem autisme geconstateerd, en hij wordt daardoor dagelijks blootgesteld aan uitdagingen om zich aan te passen aan een maatschappij die hij niet altijd goed begrijpt. Hij verdiept zich dan ook graag in een wereld waar hij zich fijn voelt: sprookjes. Niet gek dat Anthony zichzelf “The Fairy Tale Artist” heeft genoemd.

Positiviteit verspreiden

In een wereld vol uitdagingen, verdrietig nieuws en polarisatie, wil Anthony graag positiviteit en schoonheid verspreiden waar hij kan. Zijn illustraties zitten vol details en bevatten vaak speelse elementen en grapjes. Iedere keer dat je naar zijn werk kijkt, ontdek je iets nieuws. Door samen te werken met organisaties zoals MuziekSpeciaal en Zingverhalen heeft Anthony zijn eerste stappen gezet om zijn droom als illustrator te verwezenlijken. Zijn illustraties ondersteunen de verhalen in de muziek en voegen een extra dimensie toe aan de beleving.

Gepubliceerde illustraties

Verschillende illustratie-opdrachten volgden, maar helaas werden deze boeken vaak niet uitgegeven. Toen hij daarom vanuit Engeland werd benaderd om illustraties te maken, bleef hij voorzichtig optimistisch. Maar dit keer werd het project wél gepubliceerd. Het was een droom die uitkwam toen hij eind vorig jaar zijn eerste gepubliceerde illustraties in het boek Sheldon and His Adventures kon bewonderen.

Wat brengt de toekomst? Anthony blijft hardop dromen. Hij wil zijn eigen geschreven verhalen met illustraties publiceren en misschien zelfs wel kaarten ontwerpen voor De Efteling. Hoe zijn verhaal ook verder zal lopen, één ding is zeker: hij zal blijven tekenen, schilderen en illustreren.

Ben je benieuwd naar Anthony’s werk? Bezoek dan zijn website: https://anthonyhanssens.com/.