Toegankelijkheid

Fenix Theatermakers

SOORT LESSEN

Fenix Theatermakers is een theaterstichting met spelers met een verstandelijke beperking. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bieden zij theater aan als dagbesteding, waarbij er voorstellingen, presentaties en acts worden gemaakt met de spelers.

Op woensdag biedt Fenix een theatercursus aan, met als doel om de speler vanuit plezier kennis te laten maken met het theatervak. Het accent ligt op het plezier en het creatief bezig zijn.

De theatercursus is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die interesse hebben in theater. Tijdens de cursus verdiepen de deelnemers zich in wat theater is en hoe je op de vloer speelt. De lessen gaan over improvisatie, hoe gebruik je je stem en lichaam op de vloer, en hoe ontwikkel je een personage?

VOOR WIE?

Voor iedereen met een beperking vanaf 16 jaar, die meer wil leren over theater en door theaterlessen meer vaardigheden wil ontwikkelen. De cursus wordt gegeven bij een minimum van 4 aangemelde spelers.

LESTIJDEN EN DAGEN

Woensdagmiddag van 14.00 uur tot en met 16.30 uur, of in overleg. De cursus bestaat uit 6 lessen en 1 presentatie voor familie en vrienden.

LOCATIE EN TARIEVEN

De cursus wordt gegeven in theater De kunsthut, Zaanstraat 80B in Den Haag. Het is ook mogelijk dat de cursus bij woning of op school plaatsvindt. Dit wordt in overleg afgesproken.
Per les betaal je €10,00 of met de Ooievaarspas €7,50.

Durk Reitsma

Durk werkt al geruime tijd bij fenix theatermakers als begeleider theater en regisseur. Hier werkt hij met volwassenen met een verstandelijke beperking in dagbesteding.
Hij schrijft en regisseert samen met de client-theatermakers voorstellingen en acts, daarnaast geeft hij ook les in de verschillende vaardigheden die nodig zijn om een theatermaker te zijn.

fenixtheatermakers@outlook.com