Toegankelijkheid

Marie-Anne van Rijbroek

Soort lessen

Marie-Anne biedt binnen haar praktijk ‘MuziekSpeciaal’ muzieklessen op maat aan. Het is mogelijk om lessen te volgen in de volgende instrumenten: piano, keyboard, gitaar, blokfluit, sololier en zang.

Vaak stagneren muzieklessen binnen het reguliere muziekonderwijs doordat de leerling speciale begeleiding en ondersteuning nodig heeft. Het lezen van het notenbeeld kan bijvoorbeeld als moeilijk ervaren worden als de aandacht- en concentratie lager ligt dan het gemiddelde. Marie-Anne zoekt binnen haar muzieklessen naar een manier die het enthousiasme raakt, en zodoende aansluit op zelfstandig of gezamenlijk musiceren. Dit kan zijn doordat de leerling op gehoor leert spelen, al improviserend speelt en daarmee in een muzikale beleving komt, of het notenbeeld kan aangeleerd worden met kleurondersteuning – Prisma Kleurmuziek –  zodat het kind zelfstandig leert musiceren.

Voor wie?

MuziekSpeciaal biedt muziektherapie en muziekbegeleiding/lessen voor kinderen en jong volwassenen uit het Speciaal Onderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Lestijden en dagen

De lessen worden gegeven op maandag tot en met donderdag. Precieze lesdag en lestijd wordt in overleg bepaald.

Locatie en tarieven

De lessen worden gegeven aan de Zonnebloemstraat 44 te Den Haag. De kosten bedragen 40 euro voor 30 minuten individuele muziekles.

Marie-Anne van Rijbroek

Marie-Anne van Rijbroek( 1966) is gediplomeerd en geregistreerd vaktherapeut muziek, Bachelor of Art Therapies en sinds 2003 werkzaam binnen haar praktijk MuziekSpeciaal.

Prisma Kleurmuziek, een visueel hulpmiddel voor anderslerende is door Marie-Anne ontwikkeld.

info@muziekspeciaal.nl