Toegankelijkheid

Theatergroep Bink

SOORT LESSEN

Theatergroep Bink maakt samen met de spelers voorstellingen op maat. Vaak is het een vertaling van een echte klassieker, zoals Hamlet van Shakespeare.

Het uitgangspunt is spelplezier. Sylvia Bos, die de regie in handen heeft, helpt de spelers hun kwaliteiten en talenten in te zetten, waardoor er na een seizoen hard werken met trots een eigenzinnige voorstelling gespeeld kan worden.

VOOR WIE?

De groep bestaat momenteel uit negen jongeren met een verstandelijke beperking. Er is nog plek voor aanstormend talent die wat betreft leeftijd en belevingswereld binnen de groep past.

Nieuwe deelnemers krijgen een gratis proefles, zodat de regisseur kan beoordelen of de jongere binnen de groep en de werkwijze past. Ook kunnen de ouders en de jongere op die manier goed beoordelen of de geboden lessen voldoen aan hun verwachtingen. Ook beoordeelt de regisseur wat een goed instroom moment is.

LESTIJDEN EN DAGEN

Toneelgroep Bink repeteert iedere zaterdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 10.00 tot 12.00 uur. In totaal gaat het om 30 keer. In de laatste les voor de kerstvakantie is er altijd een korte presentatie voor de ouders. In juni is de openbare voorstelling, in een echte theaterzaal.

LOCATIE EN TARIEVEN

De repetities vinden plaats in De Kunsthut, Zaanstraat 80b in Den Haag.

Theatergroep Bink is opgericht door ouders. De kosten worden gedeeld door het aantal deelnemers. Bij een groep van acht deelnemers komt dit bijvoorbeeld uit op 759,38 euro per jaar (exclusief btw). De regisseur zal, indien mogelijk, haar medewerking verlenen aan financiering middels PGB. Ervan uitgaande dat de administratie e.d. verzorgd wordt door de ouders/derden.

Sylvia Bos

De regie is in handen van Sylvia Bos. Een enthousiaste en ervaren theatermaker met oog voor de deelnemers.

theatergroepbink@gmail.com